Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




Ξεσηκωμένοι είναι οι ακτήμονες αγρότες του Αγίου Σπυρίδωνα, οι οποίοι μαζί με άλλους αγρότες από την Βροντού διεκδικούν τα χωράφια τους στην περιοχή που κέρδισαν προσφάτως οι κτηνοτρόφοι τα 6.000 στρέμματα, αλλά όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωθέντες τα χωράφια αυτά αυτοί που τα κέρδισαν τα χρησιμοποιούν για γεωργία και όχι για κτηνοτροφία, ενώ οι ακτήμονες αγρότες δεν έχουν γη για να καλλιεργήσουν . Πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα όπως είπαν οι ακτήμονες στη σημερινή τους συγκέντρωση στον Άγιο Σπυρίδωνα που δεν έχει επιλύσει καμιά κυβέρνηση.
Ο δηκηγόρος των ακτημόνων αγροτών κ. Θρασύβουλος Φιλιππίδης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής :
"Οι πατεράδες τους ήταν δικαιούχοι από την διανομή έκτασης βοσκής 6.000 στρεμμάτων, η οποία ποτέ δεν καθορίσθηκε στα χαρτιά και που μετά από αγώνα κερδήθηκε από τους κτηνοτρόφους, γιατί βοσκούσαν τα ζώα στην έκταση αυτή. Αυτό λένε οι αποφάσεις.
Σήμερα παρά τις καταγγελίες οι κύριοι κτηνοτρόφοι ασκούν γεωργία στην ίδια έκταση και πριμοδοτούνται για αυτό. Αν αυτό πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί η Ελλάδα να καταδικαστεί πάλι. Και το ερώτημα είναι τί κάνουν τα δικαστήρια μας, τι κάνουν οι αρχές και ποιος παρακολουθεί την τύχη της περιουσίας του δημοσίου.
Εδώ τώρα το οξύμωρο είναι ότι δεν υπάρχει έκταση για τους ακτήμονες γεωργούς, αλλά υπάρχει για τους κτηνοτρόφους που μετέτρεψαν την έκταση σε χωράφια και ασκούν γεωργία, αλλά και ακόμη και τότε που τα κέρδισαν και τότε δεν ασκούσαν γεωργία. Και οι ξεσηκωμένοι
γεωργοί περιμένουν και περιμένουν μια καλύτερη τύχη.
Και βλέπουμε ότι αυτά τα 6.000 στρέμματα που κέρδισαν οι κτηνοτρόφοι επεκτείνονται συνέχεια και σε άλλες εκτάσεις, χωρίς να παρεμβαίνει κανείς. Η αρχαιολογία κάνει την πάπια, αλλά και το δασαρχείο πράττει το ίδιο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και βλέπουν κάθε μέρα να ανοίγονται εκτάσεις και κανείς να μην κινείται.
Το θέμα είναι να δοθεί γη στους ακτήμονες γεωργούς για να την καλλιεργήσουν και ο αγώνας τους συνεχίζεται με περισσότερη ένταση προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι να δικαιωθούν".ΚΥΡΙΑΚΗ 11-4-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου