Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


http://www.elora.gr/portal/images/stories/2009_02/samaras_antonhs.jpghttp://www.parapolitika.gr/files/images/%20%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%91.JPG

Το ντορικό στρατόπεδο και οι εκφραστές του συστήματος κατάφεραν τελικά να επιβάλουν ως νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ τον Αντρέα Παπαμιμίκο. Η εκλογή Παπαμιμίκου αποτελεί ήττα για τον προσφάτως εκλεγέντα πανηγυρικά από τη λαϊκή βάση αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και την πρώτη νίκη του σχεδίου που εξυφαίνεται μεθοδικά και ύπουλα για την εκ των έσω αποδυνάμωση και ανατροπή του.
Το επόμενο χτύπημα έχει σχεδιαστεί για τις εσωκομματικές εκλογές των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων που θα γίνουν στις 29 Μαΐου και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια για την εκλογή "αντισαμαρικών" προέδρων και φίλα προσκείμενων στην Μπακογιάννη, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν και το συνέδριο του Ιουνίου.
Και το τελειωτικό χτύπημα θα έρθει στις δημοτικές εκλογές, όπου οι "αντισαμαρικοί" θα ψηφίζουν όποιον δεν είναι "σαμαρικός", ώστε να επέλθει ακόμη μια βαριά ήττα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να περάσουν στην τελική ευθεία και να θέσουν θέμα ηγεσίας με στόχο την ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά που μόλις πριν λίγους μήνες η λαϊκή βάση εξέλεξε με μεγάλο ποσοστό αρχηγό.
Το σχέδιο βολεύει πολλούς και πρωτίστως την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων, μια και έτσι θα έχουν παραλύσει και αποδυναμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ανοίγει το δρόμο στην Μπακογιάννη να διεκδικήσει την ηγεσία με άλλες πραξικοπηματικές μεθόδους και να πάρει πίσω τη ΝΔ που την θεωρεί κτήμα της ελέω κληρονομικού δικαίου.
Αν ο Σαμαράς δεν δείξει πυγμή και δεν διώξει τώρα την Μπακογιάννη με τους όσους θα αποφασίσουν να την ακολουθήσουν και αφού όπως διατείνονται και οι ίδιοι δεν τον αποδέχονται ως αρχηγό, τότε θα υποστεί την άλωση εκ των έσω και θα είναι ο ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη.

Ν.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου