Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο Αρμαγεδών έρχεται


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΗΡΩΝΕΙ. Κληρώνει για ένα λαό που έχει βασανισθεί αρκετά στο παρελθόν και νιώθει πλέον υπερβολικά αγχωμένος. Σίγουρα έχει κάνει λάθη. Ομως για κανένα από αυτά δεν οφείλει να...


πληρώσει τόσο ακριβό τίμημα. Οταν μάλιστα υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι, συμπατριώτες μας, που πραγματικά ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και συνεχίζουν να καλοπερνούν μέσα στην ευτυχία τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ που έχει καταβάλει το μέσο Ελληνα δεν ευθύνονται φυσικά τα «ανυπόστατα» σενάρια (όπως χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση) που κυκλοφορούν από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, που καθημερινά ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, αλλά ο Αρμαγεδδών που έρχεται για τον οποίο πράγματι μόνο σενάρια μπορούμε να πλάθουμε προς το παρόν, διότι κανείς μας δεν τον έχει ζήσει.

ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ο σκηνοθέτης του έργου και ο σεναριογράφος. Ενός εξαιρετικά σκληρού ψυχολογικού θρίλερ του όποιου δεν θα έπρεπε να είμαστε οι θεατές.
Η λύση θα υπάρξει στο τρέχον οικονομικό πρόβλημα. Θα αντιμετωπισθεί η κατάσταση που δημιούργησαν κερδοσκοπικοί μηχανισμοί, μόνον και μόνον διότι οι Γερμανοί συνειδητοποίησαν το ντόμινο που θα επακολουθούσε. Ομως οι δανειστές θέτουν όρους. Και όρους απίστευτα σκληρούς. Τουλάχιστον για μία τριετία θα μας πιούν το αίμα. Και δεν πρόκειται για υπερβολή.

ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ και υπάκουοι μαθητές ίσως τα επόμενα χρόνια, μετά την τριετία εννοούμε, να μας επιτρέψουν να πάρουμε μια ανάσα. Να ξαποστάσουμε λιγάκι. Ομως μέχρι τότε θα επιβληθούν διά σιδηράς γροθιάς τουλάχιστον είκοσι δύο μέτρα-φωτιά στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μέτρα σοκ. Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δώρα και επιδόματα θα μειωθούν ή θα ξεχασθούν, οι τιμές στα καύσιμα θα αυξηθούν κι άλλο.

www.e-typos.com

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου