Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ... ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΝ...


Την αντίδραση του δημάρχου δήμου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου προκάλεσε το παρακάτω σημείο της τοποθέτηση του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη στη σύσκεψη της Νομαρχίας Πιερίας την Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 :


"Συζητούμε εδώ και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο απαξιώνουν θεσμούς και προσωπικότητες μερικοί που κινούνται στα όρια της ψυχιατρικής έρευνας. Τα λέω ξεκάθαρα, διότι παθόντες εμείς, πρέπει κάποια στιγμή, γιατί βγήκαμε στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες, και κάποιους ανθρώπους είναι η πρώτη φορά που καθίσαν μία μέρα στην ασφάλεια. Συγκεκριμένοι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μας αφορούν όλους, μας αφορά όλους το ότι δεν έγινε αρχαιολογική έρευνα εδώ και δύο χρόνια στην Κατερίνη, επειδή έκανε το λάθος κάποιος νεαρός αρχαιολόγος να ανακαλύψει κάποια σπουδαία πράγματα και το δεύτερο λάθος να τα ανακοινώσει. Επειδή δεν υποκύψαμε και δεν σκύψαμε, όπως θέλουν να σκύβουμε, σε μια παράξενη εξουσία. Αυτά είναι πράγματα και οι λύσεις είναι απλές. Τα πρόσωπα είναι καταλυτικά σε αυτή την υπόθεση και επιτέλους παρουσία όλων εδώ, αυτό που ζητήσαμε απαξάπαντες πλην Λακεδαιμονίων, ας αλλάξουν τα πρόσωπα. Να τελειώνει αυτή η ιστορία και ας διερευνηθεί ψυχιατρικά η ιστορία που βρισκόμαστε".

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Στην παραπάνω τοποθέτηση του δημάρχου Κατερίνης αντέδρασε ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου, ο οποίος είπε ότι δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα και να βάζουμε όλους τους αρχαιολόγους στο ίδιο τσουβάλι και ότι είμαι απολύτως αντίθετος με αυτά που ακούστηκαν εδώ μέσα περί ψυχιατρικών διερευνήσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου