Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τσάι για κάθε είδους πάθηση: Δες πιο ταιριάζει στην περίπτωσή σου

Πολύτιμο φάρμακο,ευεργετικό για την υγεία και το σώμα,διεγερτικό,ανακουφίζει από τον πόνο,κάνει το κρύο υποφερτό. Αυτές είναι μερικές από τις θαυματουργές επιδράσεις που έχει ένα φλιτζάνι τσάι. Πώς μπορούμε επομένως να στερήσουμε ένα τέτοιο δώρο από...
τον οργανισμό μας ειδικά όταν υπάρχει ένα είδος που μας ταιριάζει απόλυτα σε κάθε περίσταση;

Μαύρο τσάι για αφύπνιση

Το μαύρο τσάι είναι σαν ένας ελαφρύς καφές και ενδείκνυται σε όσους θέλουν να κόψουν τον καφέ, αλλά να συνεχίσουν παράλληλα, στον δρόμο της καφεΐνης. Η έντονη γεύση του θα αναζωογονήσει τις αισθήσεις σας και θα βάλει το μυαλό σας σε λειτουργία για το υπόλοιπο της ημέρας.

Λευκό τσάι για ευεξία

Το λευκό τσάι έχει τη χαμηλότερη ποσότητα καφεΐνης και περιέχει τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Καθώς είναι το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι σε σύγκριση με άλλα είδη, έχει μια ελαφριά και απαλή γεύση που μπορεί να σας αναζωογονήσει και να σας δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειάζεστε.

Πράσινο τσάι ενάντια στο άγχος

Το πράσινο τσάι έχει ένα φυσικό άρωμα, που θυμίζει ελαφρώς το άρωμα που έχει το γρασίδι και βοηθάει σημαντικά στην ανακούφιση από το άγχος. Έπειτα, δεν είναι φορτωμένο με πολλή καφεΐνη όσο το μαύρο τσάι και δεν θα τσιτώσει τα νεύρα σας.

Ινδικό τσάι για δημιουργική έμπνευση

Το ινδικό τσάι είναι μια πολύπλευρη παλέτα γεύσεων, φορτωμένη με μπόλικα μπαχαρικά και γευστικές αποχρώσεις. Είτε θέλετε να το πιείτε σκέτο, είτε με γάλα και μέλι, φροντίστε να τοποθετήσετε αυτό το ρόφημα ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών σας, όσοι έχετε δημιουργικές ασχολίες ή χρειάζεστε έμπνευση.

Τσάι με γεύση φρούτων για το κρυολόγημα

Τσάι με πορτοκάλι, με λεμόνι, με βατόμουρο ή με ό,τι άλλο φρούτο επιθυμείτε από μια ατέλειωτη λίστα, είναι οι επιλογές σας σε περίπτωση κρυολογήματος. Πιείτε φρουτώδες τσάι για τον πονόλαιμο, για πόνους στο σώμα και γενικά όταν δε νιώθετε και τόσο καλά.

Παγωμένο τσάι Oolong ή τσάι από κριθάρι για να ξεδιψάσετε

Μπορείτε να τα βρείτε κυρίως στα ασιατικά σούπερ μάρκετ, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα παγωμένο μπουκάλι από αυτά τα είδη τσαγιού, μαζί με λίγο πάγο, είναι ο ιδανικός τρόπος για να ικανοποιήσετε τη δίψα σας μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα.


ΠΗΓΗ: ygeianews.gr               Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου