Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Tα πρώτα σημάδια

Νικόλαος Κωνσταντινίδης

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία αποτελούν σημάδια τής επερχόμενης κοινωνικής εξέγερσης...
Ο φαρμακοποιός στην Χαλκίδα ο οποίος έβγαλε όπλο στους εφοριακούς όταν πήγαν για έλεγχο στο φαρμακείο του (αλήθεια πόσα χρήματα τού οφείλει το Δημόσιο και τα ταμεία;), η χειροβομβίδα στην ΔΟΥ Γλυφάδας εχθές, το σπάσιμο των γραφείων τής οικογένειας Σιούφα στον Ταύρο, αντιδικίες στις εφορίες και στις ΔΕΚΟ.

Δεν γνωρίζουμε ποιοι έσπασαν τα γραφεία τής εισπρακτικής εταιρείας ΣΙΟΥΦΑ, ούτε μας ενδιαφέρει εάν είναι ακροαριστεροί η ακροδεξιοί. Εκείνο το οποίο όμως αποτελεί κοινή διαπίστωση είναι ότι κανένας δοκιμαζόμενοςΕλληνας δέν κατέκρινε αυτές τις πράξεις. Καί γιατί νά τίς κατακρίνει; Όταν δεν έχει τα απαραίτητα προς το ζειν, όταν στερείται φαρμακευτικής περίθαλψης;

 Τηλεφωνήστε στό 1535 για να κλείσετε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ...και θα σας δώσουν ημερομηνία....μετά από 2 μήνες...! Στό Σισμανόγλειο από τό 2009 έως σήμερα μειώθηκε κατά 100 (!) άτομα το προσωπικό του νοσοκομείου....Πού θά οδηγήσει αυτή η κατάστασηδέν τό διαισθάνονται οί κυβερνώντες; Θα το αισθανθούν κάποια στιγμή όταν πανικόβλητοι θα τρέχουν να κρυφτούν από το μένος των καταπιεζόμενων και οργισμένων πολιτών, από τα αλλαλάζοντα στίφη τού τεράστιου κοινωνικού περιθωρίου.

Ολοι εμείς έχουμε ένα επιβεβλημένο χρέος. Νά απαλλάξουμε τόν τόπο από τά σαπρόφυτα πολιτικά υποκείμενα καί να επαναλειτουργήσουμε το κράτος. Νά δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ουσιαστικής δημοκρατίας με κύρια χαρακτηριστικά την ισοπολιτεία, την ισονομία, την δικαιοσύνη, την ουσιαστική παιδεία η οποία αποτελεί το κυρίαρχο καί προαπαιτούμενο θεμέλιο γιά μία καινούργια δημοκρατική λειτουργία. Ένα νέο σύνταγμα το οποίο θα παρέχει το δικαίωμα να αποφασίζει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του. 
  
lefta-telos.blogspot.com               Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου